Усі новини

Ботулізм: як запобігти та коли викликати “швидку”?

На щастя, з початку цього року на території Хмельницької області не зафіксовано випадків ботулізму. Проте кожен з нас має знати, як попередити виникнення цього захворювання.

Перш за все, закликаємо з обережністю вживати овочеву, м’ясну та рибну консервацію.

Адже ботулізм — це харчове отруєння, що може призвести до тяжких наслідків. Водночас, у більшості випадків можна уникнути ботулізму, якщо дотримуватися простих харчових правил.

Щоб вберегтися від ботулізму:

– не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігалися понад рік.

– не купуйте консерви та інші продукти домашнього виготовлення на вулицях та стихійних ринках.

– уникайте споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби.

– не вживайте продукти, якщо сумніваєтесь у їх якості або не впевнені, що їх зберігали та/або транспортували належним чином.

При перших проявах симптомів недуги — негайно викликайте “швидку”!

Детальніше – https://phc.org.ua/…/inshi…/kharchovi-otruennya/botulizm

Поділитися:
Знайти